Zeldenrust vaart

 

Het waren weer leuke dagen, varen met de Zeldenrust om veel voet- en fietsgangers over te zetten die de Kerkenpadroute deden tijdens het Hemelvaart weekend. De schippers hadden het er maar druk mee en het weer was perfect.

De organisatie had de route weer goed voor elkaar en aan de overkant in Middelaar was een rustpunt met koffie en meer waar druk gebruik van werd gemaakt.

 

 

 

Veel fietsen en dat betekende voor de schippers dat de handen uit de mouwen moesten want vooral die elektrische fietsen zijn erg zwaar.

 

Neem dan nog de nodige huisraad die in brede fietstassen werd meegenomen en het is te begrijpen dat de bemanning van de Zeldenrust s avonds wel even aan een moment van rust toe was.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jong en oud, van kind tot bejaarde, van kinderwagen tot rollator, alles hebben we aan boord gehad.

Allemaal enthousiaste mensen die graag met ons pontje dat leuke tripje mee wilden maken naar de overkant.

 

 

 

 

 

 

s’ Avonds werd de Zeldenrust voor anker gelegd op een veilige plek tussen de kribben aan de Middelaarse kant. Daar liggen we veilig voor langsvarende schepen en wordt er een oogje op het bootje gehouden om ongewenst bezoek te voorkomen.

Na afloop brengen we de Zeldenrust weer naar zijn vaste steiger op de plas in Cuijk terug. Die dag stak er een flinke wind op en op het water van de plas stonden schuimkopjes dus het werd een ruige overtocht met veel buiswater over de kop. Dan merk je als schipper weer hoe goed dat pontje met zijn prachtig gelijnde romp de golven neemt en dapper doorvaart. De wind loeit en de golven bonken tegen de boeg maar je voelt je als schipper veilig op dat bootje.