Prominenten-toer

Een van de laatste vaartochtjes afgelopen maand oktober betrof een tochtje vanuit Middelaar over de Mookerplas naar de steiger in Katwijk. Het ging hier om de zogenaamde Prominentenclub uit Middelaar en dat betekent natuurlijk Carnaval.
In de vroege middag meerder we de Zeldenrust af aan de wal aan de Heihoek in Middelaar. dus op de Mookerplas en daar stapte het gezelschap aan boord met fiets en al want ze moesten nog een stuk verder die dag.
prominenten02

We waren wel compleet volgeladen met zoveel mensen en hun fiets, meer gaat er echt niet op maar de stemming zat er goed in. Het weer was dreigend maar gelukkig hebben we het de hele route droog gehouden hoewel we een woud aan paraplu’s meegenomen hadden.

prominenten01

Voor de deelnemers was het weer eens iets anders om nou eens de omgeving te zien vanaf het water en dat is toch heel iets anders dan vanaf de dijk naar je woonplaats te kijken.

We varen daar de plas over, langs de camping en dan door naar het sluisje wat openstaat, langs de Dolfijn met zijn restaurant en bootverhuur. Dan nog een stukje door het kanaaltje en vervolgens de rivier op. We zeggen de kerk van Mook even gedag en even verderop  in de buurt van de spoorbrug steken we de rivier over om af te meren aan de steiger in Katwijk. Was een leuke tocht en na het uitladen van de fietsen konden de Prominenten weer verder met hun programma.

prominenten03

 

foto’s: Geert Theunisse